• Pretraga kataloga

Pregled košare

Košara je prazna

Opći uvjeti poslovanja

Opće odredbe

Mikrotron d.o.o. za trgovinu i usluge (u daljem tekstu: Mikrotron) pruža online usluge putem svojih internet stranica.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za korisnike web stranica.
Korištenjem stranica korisnici potvrđuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja.
Pravo korištenja je osobno i neotuđivo pravo korisnika.
Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinke, na mjestima gdje one kao takve postoje.

Mikrotron nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka na internetu, ne snosi odgovornost za posljedice koje mogu nastati uporabom web stranica, i ne jamči za točnost i pouzdanost robe i informacija dane preko stranica.
Mikrotron zadržava pravo u bilok kojem trenutku izmjeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući informacije i sadržaj web stranica, te opće uvjete poslovanja, bez obveze informiranja korisnika.
Mikrotron može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim korisnikom u bilo kojem trenutku.
Sav sadržaj na web stranicama eksluzivno je vlasništvo Mikrotrona, ili se koristi uz odobrenje nositelja autorskih prava, i podliježe zakonu o autorskim pravima. Bilo kakva reprodukcija bez pismenog odobrenja Mikrotrona je zabranjena.

Cijene

Cijene su izražene u eurima (EUR), i uključuju PDV. Valuta plaćanja za kupce iz Hrvatske i inozemstva su euri (EUR).
Mikrotron zadržava pravo promjene cijena bez prethodne najave - cijene ovise o dobavljačima, proizvođačima, tečajevima itd.

Načini plaćanja

Državljani Republike Hrvatske naručenu robu plaćaju u eurima na žiro račun:
IBAN HR8023400091110675464 otvoren kod Privredne banke Zagreb.
Plaćanje možete izvršiti općom uplatnicom, internet ili mobilnim bankarstvom.

Proizvode isporučujemo po primljenoj uplati.
Ako naručenu robu preuzimate osobno u našem uredu, molimo:
- nazovite prije dolaska ukoliko dolazite izvan vremena za preuzimanje navedenog na narudžbenici
- sa sobom ponesite ili pošaljite mailom potvrdu o plaćanju ukoliko narudžbu želite podići isti dan kada ste izvršili uplatu

Narudžba

Nakon izdavanja narudžbe, roba po narudžbi je rezervirana. Ukoliko ste naručili robu koju trenutno nemamo na skladištu ili u količini većoj nego što je trenutno raspoloživa, kontaktirati ćemo Vas kako bi se dogovorili o roku i načinu isporuke. Narudžbenica je važeća sedam dana, nakon toga ćemo ju stornirati bez prethodne obavijesti. Ako ne želite da se to dogodi, molimo Vas da nas kontaktirate prije isteka gore navedenog roka. Skladište se razdužuje kada primimo uplatu i izdamo račun.

Povrat robe

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni proizvodom, isti možete zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac u roku od 14 dana od dana primitka naručene robe. Za povrat robe nije potrebno navoditi nikakav razlog, a za ostvarivanje prava na povrat robe u zamjenu za novac potrebno je poslati obavijest o povratu robe na e-mail shop@diykits.eu i neoštećeni proizvod poslati na našu adresu u originalnom pakiranju i sa svom opremom i dokumentacijom s kojim je proizvod bio originalno isporučen. Troškove pošiljke u slučaju povrata i zamjene snosi kupac. Mikrotron će izvršiti povrat uplate (uključujući i originalne troškove isporuke) nakon zaprimanja i provjere vraćenog proizvoda.

Reklamacije, garancija i servis

Reklamacije primamo telefonom (01/7999194) i mailom ( shop@diykits.eu). Kako bi smo ubrzali postupak, molimo pripremite broj narudžbenice ili računa prije javljanja.
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, a oštećenja su vidljiva pri preuzimanju, i molimo Vas da oštećenu pošiljku ne preuzimate.
Za elektroničke komponente, sklopove i kitove namjenjene samogradnji nema jamstvenog roka, tj. garancija važi samo za prvu uporabu. Ukoliko prilikom prve uporabe ustanovite da je uređaj neispravan, javite nam se na neki od gore navedenih načina kako bi dogovorili zamjenu za ispravan uređaj.
Mikrotron u pravilu ne vrši servisiranje uređaja. Iznimke su moguće - kontaktirajte nas mailom ili telefonom.

Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji se prikupljaju za potrebe korištenja web trgovine i sastavni je dio Općih uvjeta poslovanja. Mikrotron prikuplja osobne podatke o korisnicima web trgovine u svrhu izdavanja dokumenata vezanih uz proces prodaje (narudžbenica i račun) i u svrhu isporuke robe.

Osobnim podacima pristupa se isključivo preko enkriptiranih komunikacijskih kanala (HTTPS). Odgovornost je svakog korisnika upisati točne podatke pri prijavi u trgovinu, i u slučaju promjene, održavati podatke ažurnima. Registracija u web trgovini moguća je samo za osobe starije od 16 godina, ukoliko ustanovimo da je registrirani korisnik mlađi od 16 godina, odmah ćemo obrisati sve osobne podatke tog korisnika. Upisani osobni podaci ispisuju se na narudžbenici i računu, koji se kupcu šalju elektroničkom poštom automatski, ili u iznimnim slučajevima ručno. Sigurnost odredišnog sandučića i poslužitelja elektronske pošte odgovornost je kupca.

Osobni podaci kupaca čuvaju se na serveru koji se nalazi na teritoriju EU i zaštićeni su od neovlaštenog pristupa. Mikrotron može podijeliti osobne podatke kupca (ime i prezime, adresu i broj telefona) sa pružateljima usluge isporuke kao i sa poduzećem s kojim Mikrotron ima sklopljen ugovor o obavljanju knjigovodstvenih i računovodstvenih usluga. Osim u navedenim slučajevima ili u slučaju propisanim zakonom (npr. sudski nalog), Mikrotron ne dijeli podatke s trećim osobama. Osobni podaci korisnika čuvaju se u skladu s hrvatskim zakonskim propisima o roku čuvanja određene dokumentacije.

Svaki registrirani korisnik ima pravo na potpuni i bezuvjetni uvid u sve prikupljene osobne podatke koje se odnose na tog korisnika, njihovu obradu i korištenje. Pravo se ostvaruje pisanim zahtjevom na e-mail shop@diykits.eu poslanim s e-mail adrese koju je korisnik koristio prilikom registracije u web trgovini. Na isti način registrirani korisnik može zatražiti i ispravak osobnih podataka, kao i brisanje svih osobnih podataka. Brisanje osobnih podataka Mikrotron može u potpunosti ili djelomično odbiti uz pisano obrazloženje ukoliko bi to brisanje bilo u suprotnosti s trenutno važećim hrvatskim zakonskim i podzakonskim aktima o čuvanju određene vrste dokumentacije (npr. računa).

Ukoliko smatrate da smo na bilo koji način prekršili važeće zakonske odredbe koje se tiču privatnosti i prikupljanja i obrade osobnih podataka, prigovor možete podnijeti na e-mail adresu shop@diykits.eu. Ako iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni riješenjem Vašeg prigovora, imate pravo uložiti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, a od 25. svibnja 2018. godine i nadzornom tijelu unutar EU-a.

Mikrotron web trgovina koristi samo nužne 'kolačiće' (eng. cookies) za osiguravanje funkcionalnosti web trgovine, ukoliko isključite korištenje 'kolačića' u Vašem web pregledniku, web trgovina možda neće biti u stanju funkcionirati kako je predviđeno te ju nećete moći koristiti za naručivanje roba i usluga.
U sklopu web trgovine postoje linkovi koji vode na druge web stranice, Mikrotron ne odgovara za sadržaj i pravila privatnosti tih stranica.

Ovu Izjavu o privatnosti Mikrotron može izmijeniti u bez prethodne obavijesti, a obavijest o izmjeni biti će istaknuta na početnoj stranici web trgovine u trajanju od 30 dana. Mikrotron može koristiti i druge načine obavještavanja korisnika (npr. putem društvenih mreža) o izmjeni ove Izjave, ukoliko smatra da je to potrebno. Korisnici se pozivaju da pročitaju izmjene i ako se s njima ne slažu da ne koriste usluge ove web trgovine.