• Pretraga kataloga

Pregled košare

Košara je prazna


Česta pitanja

 

Može keš?

NE MOŽE!
Fiskalizacija, hvala, ne treba.

Imate tu na ćošku PBZ, malo dalje ZABA a preko puta Erste, pokažete im narudžbenicu i platite usput dok idete po robu.

Kako da platim?

Uplatite na račun firme: HR8023400091110675464.
Ovaj IBAN možete naći u zaglavlju narudžbenice (klik: PDF) i na stranici O nama.
U model i poziv na broj primatelja upišite HR 00 broj narudžbe.
(nama to ne treba, ali neke bankarske aplikacije na tome inzistiraju)
Alternativno, ako plaćate putem mobilnog bankarstva, možete koristiti
2D barkod koji se prikazuje kod potvrđivanja narudžbe i u PDF-u narudžbenice

Kako da osobno preumem robu?

1) Registrirajte se u dućan (Registracija: Osoba)
2) Popunite košaru i kliknite Narudžba
3) Kod potvrde narudžbe, izaberite osobno preuzimanje u uredu
4) Potvrdite narudžbu
5) Platite narudžbu
6) Vidimo se u uredu! Ako narudžbu podižete isti dan, ne zaboravite kopiju uplatnice (na email shop@diykits.eu ili ponesite sa sobom) ;)

Kako da kupim? (kupovina: fizičke osobe)

1) Registrirajte se u dućan (Registracija: Osoba)
2) Popunite košaru i kliknite Napravi narudžbu
3) Potvrdite narudžbu
4) Platite narudžbu

I to je to - roba stiže na adresu.

Ako ne plaćate u PBZ, uplatu dobijemo kasnije ili tek sutra pa se može dogoditi da neće biti poslana isti dan. Isporuku možete skratiti za jedan dan ako nam pošaljete potvrdu o uplati na email shop@diykits.eu.

Molimo ponudu (kupovina: pravne osobe)

1) Registrirajte se u dućan (Registracija: Tvrtka)
2) Popunite košaru
3) Kliknite Ponuda na firmu

I to je to - dobijete e-mail sa ponudom. Naravno, ukoliko Vam nije potrebna ponuda, možete skratiti priču tako da kliknete Narudžba i napravite uplatu prema narudžbenici. Ne brinite, pošto ste registrirani kao tvrtka, i na ovaj način dobivate R1 račun (btw. taj ne postoji već par godina, ali nas to ne sprječava da ga tako zovemo).

Zašto ne mogu platiti karticom?

Kartično poslovanje naplaćuje se trgovcu, i morali bi dići cijene 10-20%.
S obzirom da danas svatko ima internet i na mobitelu, a praktički sve banke nude i internet bankarstvo i mobilno bankarstvo, ne želimo se gnjaviti sa karticama na štetu kupaca koji plaćaju na račun.

Zašto više nemate HP Express?

Hrvatska pošta je s 1.1.2020. godine, bez prethodne najave, ukinula uslugu "HP Express" i zamjenila ju "novom" uslugom "Paket 24". Uz to, dosadašnji rokovi isporuke (do 10, 15 i 20 sati) zamjenjeni su novim rokovima (do 9, 11 i 20 sati). Kako smo mi do sada koristili opciju 'do 15 sati' kao najoptimalniju, provjerili smo cijene za opciju 'do 11 sati' i, naravno, ona je sada oko 60% skuplja! Ali, čak niti uz opciju 'do 20 sati' cijene ne bi mogle ostati na nivou prijašnje opcije 'do 15 sati', nego bi morale porasti za 15-20%.
S obzirom na to da je HP Express i do sada bila najskuplja vrsta dostave, zaključili smo da nema smisla zadržati je u ponudi, pa je s 04.01.2020. ova opcija uklonjena iz web dućana. Naravno, ukoliko dođe do pozitivnih promjena po pitanju cijene ove usluge, ponovno ćemo razmisliti o njenom uvođenju, ma kako se ona tada zvala.

Koje su cijene i rokovi isporuke?

Cijena isporuke računa se prema težini, uključujući ambalažu, na osnovu cijena Hrvatske pošte i cijena ambalaže. Izračunata cijena prikazuje se kada u narudžbi izaberete adresu dostave.

HP: od 1.33 € (10.00 kn) naviše
GLS: od 5,44 € (41.00 kn) naviše

Za uplate vidljive na našem računu (ili ako pošaljete potvrdu na email) do 12 sati pošiljku predajemo na dostavu do kraja dana. Ne brinite ako ste zakasnili, u 99% slučajeva i za uplate iza 12 sati isporuka kreće isti dan :)

HP: Vrste pošiljki i rokovi dostave detaljnije su objašnjeni ovdje
GLS: idući radni dan (iznimno dva, izuzetci su nabrojani na GLS-ovoj web stranici)

Ako neki naručeni artikl trenutno nemamo u dućanu, rokove isporuke javljamo mailom ili telefonski. U tom slučaju, po dogovoru, možete poništiti narudžbu u cijelosti ili djelomično, a cijenu otkazane robe refundiramo odmah.


Koju vrstu pošiljke šaljete kada izaberem stavku dostave 'Hrvatska pošta'?

Kako bi dobili optimalnu (ako je to ikako moguće) poštansku dostavu bez previše stavki kod izbora dostave i uz najmanje moguće troškove, isporuka poštom podjeljena je u tri kategorije, ovisno o težini pošiljke:

1) Pošiljke do 250 g šalju se kao prioritetno pismo. Obično pismo više ne šaljemo jer je znalo putovati i do dva tjedna. Prema tvrdnjama pošte 85% ovih pošiljaka uručuje se za jedan radni dan (D+1), 95% za dva (D+2), a sve ostale za tri (D+3). Za otoke, svi rokovi su duži za jedan dan. Pomnožite navedene rokove s faktorom 2 - 4 pa je to onda bliže stvarnosti.
2) Pošiljke u rasponu od 251-1000 g šaljemo kao preporučenu pošiljku. Iznimno, pošiljku do 250 g ćemo također poslati kao preporučenu pošiljku ako joj vrijednost prelazi 25.00 € (188.36 kn). Razlika u cijeni u tom slučaju ide na naš trošak. Rok dostave = D+3 puta faktor iz točke 1)
3) Pošiljke teže od 1 kg šaljemo kao paket s dostavom na adresu, tamo gdje je takva vrsta dostave moguća (Popis mjesta s dostavom na adresu). Tamo gdje nije, nažalost morati ćete otići po Vašu pošiljku u poštanski ured. Rok dostave za pakete je tri radna dana (D+3).

Vrijedi napomenuti da za pakete koji su uručeni s prekoračenjem roka dostave, možete pokrenuti Potražni postupak (iako zapravo znate gdje je pošiljka, pošta ne poznaje pojam žalbe ili reklamacije), a na isti način možete se žaliti i na bilo kakve druge nepravilnosti u isporuci. Ako Vam uvaže žalbu, imate pravo i na naknadu u iznosu trostruke poštarine :)

Zašto ne mogu platiti kod prijema isporuke (pouzećem)?

Pouzeće je dodatni trošak i nepouzdan sustav naplate: ako Vas poštar ne nađe doma, a do pošte ne odete u tjedan dana, gubimo novac. S obzirom na (ne)pouzdanost pošte, gubitak je garantiran.

Zašto se moram registrirati?

Da Vas možemo kontaktirati ako nešto ne možemo isporučiti odmah.

Zašto je moja narudžba odbijena?

Narudžbe koje nisu realizirane u roku od dva tjedna, poništavaju se, osim ako se nismo drugačije dogovorili.

Zašto ne odgovarate na upite mailom?

Odgovaramo - provjerite svoj spam folder (neželjena pošta).
Sasvim je moguće da će naše poruke biti označene kao neželjena pošta, jer sadrže riječi koje koriste spammeri - ponuda, narudžba, račun...
Gmail korisnici to mogu izbjeći tako da našu mail adresu dodaju u kontaktnu listu.